Vi hjelper deg gjerne

Montering av drivhus

Vi i drivhusbutikken.no har bred kunnskap rundt våre produkter og du som kunde kan alltid ta kontakt med våre drivhus-selgere for hjelp og tips før og under montering. Vi hjelper deg så godt vi kan via telefon og e-post i våre åpningstider. Det er ikke alltid like lett å forstå hverandre under en telefon-samtale rundt utfordringer og spørsmål ved montering og og det tekniske rundt dette, derfor er det ofte fint at før man ringer ,hvis man i det hele tatt må, at montør har klare sine spørsmål og gjerne bilder på forhånd for en enklere dialog rundt problemforklaring med oss på kundeservice.


Det spiller ingen rolle hva slags bakgrunn / utdanning / fagbrev man har, ved oppsett av drivhus. Drivhusmontering er nytt for de aller fleste, men samtidig morsomt og utfordrende prosjekt for deg, familie , venner og bekjente. Det er viktig å belage seg på at det tar tid! Mengde og størrelse er helt klare faktorer på hvor lang tid man bruker. Alle våre produkter på hjemmesiden har estimerte monteringstider for to personer i arbeid. Disse estimatene hviler på grunnlag av tilbakemeldinger fra kunder , altså den gjennomsnittene person.
VI i Drivhusbutikken.no garanterer ikke at dette tids-estimate blir gjeldene for alle sammen, man må noen ganger påregne ekstra tid, eller mindre tid enn hva våre estimater forklarer. Alt ut i fra ferdigheter til hver enkelt som utfører jobben..

Nyttig råd før og under montering:

– Les i gjennom monteringsanvisning før man begynner, skriv gjerne ned det aller viktigste på eget notat slik at dette ikke går i glemmeboka underveis.

– Gå over å inspiser glass og deler for skader, eventuelt mangler før oppstart av montering. Har man leid inn hjelp til montering , så vil ikke Drivhusbutikken.no betale for eventuelt montører eller oppdrag. Det er derfor viktig at det kontrolleres at glass og deler er i fulltallig før montører og eventuelt montering starter

– Ha et solid, rett og telefritt fundament klart på forhånd ( VIKTIG ). Dette vil gjøre jobben vesentlig lettere underveis og spare deg for mye kompikasjoner ved oppsettet av ditt drivhus. Ett ordentlig og rett fundament vil hjelpe med å holde alle vinkler og profiler i vater og lodd underveis, samt at drivhuset vil stå trygt og godt under oppsettet. Ett ordentlig fundament hjelper også til med en god forankring slik at drivhuset står trygt og godt i mange år. Normale fundamenter til drivhus er feks ringmur , betongsåle , impregnert sokkel med stolpesko eller treplatting.

– Ved igangsettelse av montering så begynner man med bunnramme på alle modeller. Det er veldig mange som begynner å forankre bunnprofiler til fundament allerede da, IKKE GJØR DETTE! – Forankring tar man helt på slutten når drivhuset er ferdig oppsatt. Man kan i tilfeller i vær- utsatte plasser være lurt å sette ned noen forankringer ganske tidlig.

– Ikke stram skruer / muttere før man har fått inn glass. La skruer muttere stå halvveis skrudd inn, eller på, til og begynne med. Dette vil føre til at det bli enklere å tilpasse under montering og gir konstruksjonen litt slingrings muligheter. Skruer / muttere etter-strammer man på slutten for avstivning.

– Montêr så langt det lar seg gjøre uten å begynne med inntredelse av glass og polycarbonate. Dette varier fra modell til modell, men enkelt modeller kan man faktisk montere sammen hele rammen for så og ta glass på slutten.

Ønsker du å bruke drivhuset ditt som ett lysthus ?

Drømmer du om et glasshus i hagen? Har du lyst å bruke ditt drivhus som lysthus eller hagestue? Det er fullt mulig og mange kunder ønsker dette og benytter drivhusene sine til dette formål. Men det er viktig å tenke på og ha i bakhodet at innredningen bør være tilpasset klimaet inne i drivhuset og forholdene deretter.

Drivhus er ikke vanntettte konstruksjoner og vi har ingen vannlekkasje garanti på våre drivhus. Bruk materialer og møbler som tåler fuktighet, kondens og temperatursvingninger. Vi anbefaler våre kunder som ønsker å bruke drivhuset som ett lysthus også møbler som tåler utemiljø i våre drivhus og uisolerte hagestuer. Det er viktig å huske på at ett drivhus ei heller er en isolert konstruksjon , så dugg og fuktighet vil forekomme. 

Vann og kondens i drivhus
Et drivhus er aldri helt tett og det kan forekomme lekkasjer. Det er viktig å huske å fuge taket med rikelig mengde ved montering av de ulike modellene vi forhandler. Det kan komme inn vann under gummilistene og i skjøtene mellom glass og profiler når det regner eller snør. Det oppstår også kondens i drivhuset, spesiellt når det blir skiftende tempraturer her til lands. Planter og vanning bidrar også til dugg og kondens. En god ventilasjon som automatiske vindusåpnere eller vifte minsker kondens i drivhus slik at du får en tørrere luft. 

Drivhus hjelp / fagfolk.
Vi i Drivhusbutikken.no monterer ikke(!) drivhus for våre kunder og tar ikke på oss ett slikt oppdrag grunnet mangel på kapasitet. MEN vi har ett tett samarbeid med Drivhusgutta AS. Dette selskapet er verifiserte montører av våre produkter ( drivhus) og kjenner godt til alle våre modeller og har utført og bistått flere av våre kunder med drivhusmontering og fundamenter det siste året. Dette selskapet er ett lite lokalt selskap med sine røtter i Tønsberg, men utfører landsdekkene oppdrag. De kan utføre alle slags jobber ved fundamenter og montering av drivhus. De tilbyr tjenester som bla graving, treplattinger, betong , fuging av drivhus og montering- for å nevne noe. Priser hos Drivhusgutta AS ligger på ca 30-40 % under markedspriser på tilsvarende oppdrag i regi av andre selskaper. Trenger du hjelp til montering / fundament er dette gutta og kontakte. Vi i Drivhusbutikken.no setter våre kunder i kontakt med Drivhusgutta AS ved behov eller interesse.

Til større prosjekter og store drivhus så kan montering bestilles direkte til post@drivhusbutikken.no eller på telefon 45850715. Vi har ansatte som kan bistå og som er gode på drivhus.

Vedlagt kontaktinfo til Drivhusgutta AS:

Drivhusgutta AS ( Artic home)
Kontaktperson : Mateusz Slowinski
Mob: +47 939 36 023
Tlf: +47 458 50 715
Eller send en e- post til post@drivhusbutikken.no , så knytter vi kontakt.